Commissievergaderingen Onderwijs

Door Nils Korving (Spanje)

De parlementariërs zitten formeel gekleed in een klaslokaal en tijdens de vergadering is er een formele sfeer. Ik zit als journalist ook in het lokaal samen met de parlementariërs. De voorzitter heeft een plekje voor in het lokaal. In het eerste deel van de vergadering zijn de IC’s bedacht, en daarna zijn sommige IC’s weggehaald of samengevoegd. De sfeer die toch wel grotendeels formeel was (de parlementariërs aanspreken bij hun achternaam, voordat je spreekt eerst de voorzitter aanspreken, je naambordje op steken als je de beurt wilt en natuurlijk het stemmen over de IC’s) werd af en toe onderbroken door een iets minder formele sfeer. Zo kwam er iemand chocolademelk brengen voor de parlementariërs. Na de IC’s worden de OC’s gemaakt. De OC’s worden in een semi-professionele sfeer besproken. Ik denk dat dit tot nu toe een erg goede vergadering is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: