Een alternatief MEP

Door Sofia Mols (Polen)

Zoals je nu al wel weet is MEP aangepast op de huidige omstandigheden. De andere jaren speelde alles zich af in drie dagen, maar dit jaar is dat anders. De landen hebben opdrachten gekregen die uitgevoerd moeten worden binnen een bepaalde tijd. 

Het begon met de landenspeeches die werden gefilmd en in een playlist zijn terug te vinden. Dan volgden de commissievergaderingen. Deze vonden op de school zelf of online plaats. 

In tegenstelling tot de afgelopen jaren is een land meteen ook een commissie. Normaalgesproken wordt een land door één persoon vertegenwoordigd in de verschillende commissies. 

De sfeer is natuurlijk ook anders dan andere jaren. Ik heb de andere jaren niet meegemaakt, maar kan begrijpen dat de debaters zich op hun eigen school meer op hun gemak voelen, waardoor ze meer durven te zeggen, maar zich ook minder formeel gedragen. Dit kan gezien worden als een voordeel en een nadeel. Van wat ik heb gehoord vinden de meeste leerlingen het een nadeel omdat ze zich hadden verheugd op de nieuwe ervaring in Utrecht. 

Door de verschillende meningen van landen krijg je veel meer verschillende visies wat de debatten leuker maakt. Nu we met één land een commissie vormen zijn er minder meningsverschillen, waardoor de debatten wat minder interessant zijn. Ondanks alles is het toch erg gezellig en is iedereen blij dat het wel door kan gaan. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: