Gezelligheid bij Vervoer & Toerisme

Door Nina Moukimou (Hongarije)

De commissie Vervoer & Toerisme was volop bezig met het discussiëren van de relevantie van de IC‘s. We gingen de tafel rond, met de klok mee zodat iedereen evenveel aan het woord was. Omstebeurt gaven de commissieleden dus input over welke problemen aan de hand kunnen zijn in Europa. Punten die onder andere genoemd werden, is dat het Oostblok door negatieve vooroordelen te weinig toerisme heeft, dat vliegen met het vliegtuig te aantrekkelijk is en dat treinen te weinig gebruikt worden, omdat dat te duur is in de EU. Hier zijn ze niet lang mee bezig, want na een half uurtje of twee waren ze er al klaar mee.

Daarna was het aan de commissieleden om IC’S te schrappen of samen te voegen. Wanneer IC’s irrelevant leken of vooral een probleem waren voor Hongarije zelf, werden de IC’s geschrapt en wanneer IC’s te veel op elkaar leken, werden ze samengevoegd. Vaak was het kort formuleren van de samengevoegde IC’s wel een uitdaging, omdat het al snel een langdradige opsomming van woorden was, maar uiteindelijk zijn ze eruit gekomen. En ondanks het gelach en het hoge aantal pauzes tussendoor, ging dit dankzij de sterke meedenken, vrij rap.

De avond voor de volgende dag zou beginnen (waarin OC’s besproken zouden worden), waren de commissieleden volop bezig met het brainstormen van OC’s. De commissieleden hebben zich goed voorbereid op deze dag en hier extra hun best voor gedaan uit passie voor het vak en natuurlijk de overvloed aan gezelligheid van de dag tevoren. Dit was ook goed te merken tijdens de commissievergaderingen zelf, want de commissieleden kwamen met hele verhalen die inhoudelijk erg goed te onderbouwen waren en maakte hierdoor dus goed gebruik van de tijd die ze hadden tijdens het debat.

Verder verliep de dag ook vrij soepeltjes, net als de dag ervoor. De gezelligheid was weer op en top, maar de commissieleden  ook weer zich te concentreren en te letten op precisie wanneer het erop aankwam. Vooral bij het formuleren van OC’S. Hun strategie was het gebruiken van synoniemen.net voor zoveel mogelijk scherpe en extravagante woorden, die elk een extra dimensie zouden geven aan wat er al gezegd was of gezegd zou kunnen worden.

Dit zag er dan ook erg professioneel uit en het populairste woord wat gebruikt werd tijdens het brainstormen van IC’s en OC’s was dan wel het woord SARS-CoV2, wat een synoniem is voor COVID-19: een begrip wat in de volksmond Corona heet.

Wat vooral opviel aan de sfeer van de commissie Vervoer & Toerisme is dat ze het zowel gezellig konden hebben en veel konden lachen samen, als geconcentreerd en gedreven konden werken in dit collaboratieve teamverband. Je kon echt merken dat de commissieleden begrip toonde voor elkaar en hun inbreng, maar dat zij deze ideeën soms ook zouden kunnen uitdagen. Door scherpe en directe vragen te stellen aan de betreffende persoon via de voorzitter.

Deze mengelmoes van knusse informaliteit en doorzettende formaliteit bracht de sfeer goed in balans. Je kon echt voelen dat de commissieleden het beste met elkaar voor hadden, omdat zij het ook zo goed konden vinden buiten de commissievergaderingen om, tijdens de pauzes. Wat de inhoud van de commissievergaderingen inhoudelijk meer diepgang gaf, aangezien ze hierdoor meer durfde te vragen en uit durfde te komen voor hun meningen, wat een prachtig fenomeen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: