Thee, pizza en formele pakken – Interview met de delegatie Polen

Door Sofia Mols (Polen)

De delegatie Polen bestaat uit een leuke, gezellige en vooral fanatieke groep mensen. Elk klein onderwerp wordt in een informeel debat omgezet, zelfs in de pauzes. Zo hebben we een discussie over thee en de beste pizzeria’s achter de rug. We hebben de Macarena gedanst in de pauze en diepe gesprekken gevoerd over onzekerheden, deze groep is open en geïnteresseerd. Het is soms zelfs te gezellig. Ondanks het feit dat geen van de leerlingen eerder mee had gedaan aan een debat, behalve mini-MEP op school, kwamen de meningen professioneel over. Wat ook fijn is aan deze groep is de band met de voorzitters. Ze houden orde zonder op de debaters neer te kijken. Ik heb drie van de zes delegatieleden geïnterviewd, dus laten we even kennismaken:

“Door setting voel je je al snel formeel.” Dit was een zin die elke debater zei tijdens het interview. Ieder was positief over de dynamiek van de groep en ze hebben elkaar een stuk beter leren kennen door het hele proces.

Iris’ stellingen, vooral over recreatiecampings, waren volgens de meeste de grappigste momenten van de commissievergaderingen, het was zeker een vermakelijke discussie.

Aidan van Biert zou zichzelf omschrijven als ‘bedreven’ en houdt niet van zijn verlies. Hij heeft informatie opgehaald door met veel mensen te praten en de meest waardevolle les die hij heeft geleerd is dat niet alles te winnen is. 

Emma Meester zou zich omschrijven als gestrest, want ze heeft faalangst. Soms is dit lastig in een debat maar ze vindt het zo leuk dat angst een beetje weg gaat. Zij heeft speciaal voor (mini-)MEP een formeel pak gekocht. Haar meest waardevolle les is ‘voor jezelf opkomen’ en ‘bij jezelf blijven’. Emma vindt onze delegatie een fijne groep omdat iedereen goed met elkaar op kan schieten.

Iris van Lunteren heeft alleen moeite met zich formeel te gedragen als haar stelling belachelijk wordt gemaakt. De formele kleding heeft ze van haar moeder geleend en ze wordt heel fanatiek bij spelletjes. Iris is op level 830 van Fishdom, een hele prestatie vindt zij zelf. 

Polen is zich bewust van hun reputatie maar is overtuigd om hier verandering in te brengen. Wij zijn enthousiast en vol energie dus laat dat debat maar beginnen! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: