Het plenaire debat is van start gegaan!

Door Sofia Mols

Yeah! MEP is dan eindelijk begonnen! We zitten in de statenzaal van het Provinciehuis in Utrecht en de journalisten hebben een professionele perstribune. Alle MEP’ers zitten, sommige gespannen, aandachtig te luisteren naar de opening. Eerste worden de gedragsregels doorgenomen en daarna neemt de voorzitter van Provinciaal MEP het woord. Hij houdt een speech en heet iedereen welkom. Hij zegt: ‘Alles moet wijken voor het MEP!’ En daarom zitten we hier, ondanks deze lastige omstandigheden. De vlaggetjes waren laat, maar arriveren dan eindelijk. Nu ziet het er pas echt professioneel uit. De vlaggetjes wapperen vrolijk in afwachting van het debat. 

Zodra een debater een punt wil inbrengen steekt de woordvoerder van de commissie het vlaggetje omhoog. Zodra ze het woord krijgen zet de debater de microfoon aan en verschijnt hun gezicht op het grote scherm voorin de zaal. Zorg maar dat je haar goed zit MEP’ers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: