Plenaire vergadering: Internationale Veiligheid

Door Noor Bisschop

De bespreking van de resolutie begon al van tevoren door een fout, er was namelijk per ongeluk een appendix verwijdert en die moest tijdens het plenair worden toegevoegd. Gelukkig was de commissie goed voorbereid en had deze al de appendix uitgeprint zodat deze uitgedeeld kon worden. 

De openingsspeech kon net een speech van Thierry Baudet zijn. Er werd gesproken over de wrok van Hera en een moeder die haar kinderen voedt net als een unie. Maar hierdoor bleef de speech wel goed herinnert. Daarnaast werd er als geheel mooi gesproken. 

Het debat begon met een inhoudelijk vraag, maar deze was niet bedoeld voor het debat; ‘dat heeft niet te maken met deze OC’.

Daarna begon een gedelegeerde van Polen een heel verhaal over privacy schending, spionering en de FBI; ‘een burgerlijke vrijheid ramp’. Daarna werd wel gevraagd of het punt voortaan wat korter en beknopter gehouden kon worden. 

Spreken via de voorzitter bleef toch nog aan het einde van de dag moeilijk; ‘spreek via de voorzitter, uw beurt wordt daarom teruggetrokken’.

Ook was het opvallend dat vaak de vragen niet duidelijk werden gesteld en hierdoor moest de commissie steeds om verduidelijking vragen naar de anderen toe in plaats van andersom. 

De tegen speech kwam van Polen en vond voornamelijk de ‘teambuilding activiteiten’ tijdsverspilling, de persoonlijke verhoudingen tussen landen zou dan ook geen invloed hebben op het uitwisselen van informatie. Daarnaast vond Polen dat door deze resolutie hun vrijheid zou worden beperkt. 

Uiteindelijk was toch nog erg spannend, want de stemming kwam uit op 10 voor, 10 tegen en 3 in onthouding, maar uiteindelijk werd de resolutie aangenomen met 13 stemmen voor en 11 tegen. 

Als laatste de ‘honorable quotes’; ‘stel mijn oom wil een aanslag plegen’, ‘dit lijkt mij teambuilding’, ‘tijd is kostbaar’ en ‘het is niet alsof er zich een massa emigratie naar Iran dan plaatsvindt’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: