Plenaire vergadering: Vervoer en Toerisme

Door Noor Bisschop

Na de uitleg van de standaardregels die we nu hebben wegens corona, maar ook de regels over de spreekregels in het debat, was het tijd om de eerste resolutie van de middag te bespreken. 

De speech ging zoals te verwachten over vakantie. Met name natuurlijk over milieu in combinatie met vervoer en toerisme. Het is de bedoeling om minder met het vliegtuig te reizen, sinds dit enorm slecht is voor het milieu. Juist om klimaatverandering tegen te gaan, moet er meer met de trein worden gereisd of moet men op vakantie gaan in eigen land. 

Doordat het open debat de eerste was van de middag, was het in het begin even wennen, maar als gauw werd het goed opgepakt. Nog steeds bleef het spreken via de voorzitter moeilijk; ‘graag alleen voorzitter, ‘geachte’ hoeft niet’.

Vanuit polen werd een punt over vrachtverkeer opgebracht, maar de resolutie ging over vervoer in combinatie met toerisme en dat veroorzaakt een grappige situatie. 

Ondanks de felle verdediging over de gevolgen van klimaatverandering, had Hongarije gelukkig ook empathie naar andere landen toe; ‘we gaan Griekenland natuurlijk niet buiten sluiten’. Maar helaas bleek het toch niet helemaal waar te zijn, aangezien de armere landen in de EU wel buitengesloten zouden worden bij de financiering van een beter spoornetwerk. Misschien is dat dan voordelige buitensluiting voor die armere landen, maar; ‘wij als commissie van Duitsland hebben geen zin om hiervoor op te moeten draaien en te financieren’. 

Tegen het einde kwam er ook een beetje verwarring; ‘voorzitter zou ik mogen vragen om welke IC dit gaat?’ en ‘ik zie niet hoe dit antwoord geeft op mijn vraag’. 

Uiteindelijk kwam de tegen speech vanuit Griekenland. De resolutie zou namelijk de economie van vakantielanden platleggen en daardoor ‘schiet deze resolutie zo compleet zijn functie voorbij’, doordat de resolutie volgens Griekenland vervoer alleen maar moeilijker maakt. Als gevolg van de resolutie zijn bijvoorbeeld dit kunnen gebeuren; ‘Sicilië? Uitgestorven.’

Uiteindelijk werd er 14 keer tegen gestemd en daarmee was de resolutie niet aangenomen. 

Als laatste de ‘honorable quotes’; ‘dan wordt Atlantis geen fabel meer, maar een feit’ en ‘we kunnen niet zomaar gigantische batterijen onder een cruiseschip plakken’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: