Plenaire vergadering: Volksgezondheid

Door Nina Moukimou

Allereerst werd er een voorspeech gehouden door de commissie volksgezondheid. Zij benadrukken hierin dat het effectief bestrijden van het Corona virus essentieel is zodat er eindelijk een einde komt aan de pandemie en we een mooie toekomst op kunnen bouwen. Zij benoemen hierbij wel dat de fysieke en mentale gezondheid echter niet vergeten moet worden. 

Het eerste punt wat er genoemd is, is dat het onredelijk is om de zelfmoordpreventielijn vanuit de EU te organiseren. Terwijl het ook in het land zelf georganiseerd kan worden. Elk land heeft namelijk een andere taal en is het een stuk directer contact. Daarnaast moet namelijk geen barrière zijn voor het volk om te bellen. Juist wanneer het gaat om zulke kwetsbare zaken. De commissie benadrukt hierbij dat de EU hierin slechts aanstuurt en ervoor zorgt dat de zelfmoordpreventie lijn daadwerkelijk wordt opgericht. De gesprekken worden dus gewoon gevoerd in de eigen taal.

Het tweede punt dat er genoemd werd is dat het vaccineren helemaal niet te langzaam gaat, want de landen doen nu al wat ze kunnen. De commissie reageert hier echter dat vaccineren nooit te snel gaat omdat mensen levens redden vooropgesteld moet worden. Wat het de delegaties ook zou kosten. Vervolgens wordt genoemd dat de commissie hierbij de waarom duidelijk maakt, alleen hoe juist niet. De commissie reageert hierop dat er sancties worden gelegd als landen zich niet genoeg inzetten bij de bestrijding van het Corona virus. Waardoor de uitvoering soepeltjes zal verlopen en niet belemmerd kan worden.

De commissie Volksgezondheid sluit vervolgens de resolutie af met de woorden: ‘We richten ons op de toekomst. We betalen liever met geld, dan met bloed.’ Daarna werd er in concentratie overlegt over wie er voor stemt en wie tegen. Dit keer kan er ook in onthouding gestemd worden. Uiteindelijk hebben vijftien Europarlementariërs voor gestemd, twee tegen en zeven in onthouding. De resolutie van volksgezondheid is dus aangenomen en er mocht geklapt worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: