Commissievergadering Financiële Zaken

“Het hele vraagstuk is een cryptoporno.” Had voorzitter Lucas te zeggen over het vraagstuk bij financiële zaken. Over dit vraagstuk gingen ook (bijna) exclusief de commissievergaderingen van financiële zaken. De gedelegeerde van landen uit de Europese Unie hebben op 7 en 8 april gediscussieerd over crypto-valuta.

Groepsfoto commissie financiële zaken

Stipt een kwartier te laat begon de eerste vergadering, zoals gewoonlijk stelde de gedelegeerde van elk land zijn of haar probleemstellingen voor. Een paar gedelegeerden kwamen te laat vanwege treinen. Toen de commissie compleet was kon het schrappen, samenvoegen en herformuleren van de probleemstellingen beginnen. Dit ging in vergelijking met de commissie ethische zaken erg vlot. Na een paar pauzes en lang overleg konden de samengevoegde probleemstellingen geformuleerd worden, hier werd uiteraard synoniemen.net bij gebruikt.
Het was erg duidelijk dat het een complex en lastig vraagstuk was door de hoeveelheid point of orders die door de commissie gesteld werden.

Thuis hadden alle gedelegeerden onderzoek gedaan naar de probleemstellingen en mogelijke oplossingen daarvoor, zoals gewoonlijk noemden de landen hun voorstellen op. Na een pauze, toen de eerste oplossing eindelijk was samengevoegd en vaststond werd er geklapt.
Na een lang overleg of de oplossingen geschrapt, herformuleert of samenvoegt moesten worden, werden de voor speeches tijdens het plenaire debat verdeeld. Dit gebeurde door middel van pitches.De sfeer was erg gezellig, maar formeel tijdens formele gedeelten. Voorzitter Storm omschreef het als een “aangename werksfeer”. Erg leuk waren de pitches, die werden gebruikt om de speeches tijdens de plenaire vergadering te verdelen.

Door Sam van Luipen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: