Commissievergadering Migratie

De commissie migratie had zijn eerste dag op 8 april en begon al om 9:00. Voor het bedenken van de problemen gaf voorzitter Jade eerst nog een uitleg over het plenair debat in Utrecht. Over hoe het debat gaat verlopen en over hoe de zaal eruit ziet, waar je met je delegatie zit, waar met de commissie en waar de voorzitters. Daarna werden er informeel problemen bedacht. Dit ging best snel, na een uurtje hadden ze met elkaar 41 IC’s bedacht. Daarna zijn ze verder gegaan in de formele vorm, het debat dus. Hier werd eerst wat uitleg over gegeven, denk aan het praten via de voorzitter, dat je praat met ‘de gedelegeerde van’, maar ook over het turven. Toen kon het IC’s samenvoegen gaan beginnen. Hier waren wel tussendoor veel vragen, er waren soms wat onduidelijkheden over het debat en de IC’s. Ook werd er heel vaak de fout gemaakt tussen wanneer je een reactie of bijval geeft. Hierdoor werd vaak het debat stilgelegd, maar er kon soms ook wel om gelachen worden. Verder ging het debatteren erg goed. 

In het begin verliep het debat rustig, maar later werden de discussies steeds feller. Deze waren op een gegeven moment niet meer formeel omdat het allemaal wat lang duurde. Uiteindelijk bleven we over met 13 IC’s die toen opnieuw geformuleerd werden. Zo werd de eerste dag afgerond.

Dag twee ging weer hetzelfde van start, maar deze keer werden er OC’s bedacht. Oplossingen bedenken was een stuk lastiger, hier waren ze dan ook veel langer mee bezig dan met de ic’s. Tussendoor hadden we even pauze en na de pauze hebben we eerst de speeches verdeeld. Iedereen die er graag eentje wilde moest een minuutje speechen. De stellingen werden bedacht door de rest, hier kwamen hele grappige stellingen voorbij. Daarna ging het bedenken van OC’s weer verder. Na lang vergaderen waren eindelijk alle IC’s bedekt. Sommige OC’s konden nog samengevoegd worden maar ze konden al snel verdergaan op het formuleren. Nadat alle OC’s geformuleerd waren, werden er nog namen bedacht voor organen. De resolutie was afgerond en de commissie migratie was klaar voor plenair. 

Door Jozien Berns

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: