Commissievergadering Rechtsstaat

De commissie Rechtsstaat begon de ochtend op het USG met een voorstelrondje, iedereen vertelde wat over zichzelf en ofcourse het standaard ‘2 waarheden, 1 leugen’ spel. Hierna kon de vergadering officieel van start. Eerst werd er gebrainstormd door alle commissieleden over de probleemstellingen. De commissieleden waren goed op dreef en al gauw stonden er zo’n 30 IC’s op het bord. Er moesten natuurlijk nog een paar IC’s geschrapt en samengevoegd worden maar ze waren het redelijk met elkaar eens. Na deze productieve ochtend was het tijd voor een welverdiende pauze.

Zo serieus als ze waren tijdens de vergadering, zo gezellig was het ook tijdens de pauzes, en natuurlijk werd de pauze afgesloten met een Just Dance, ‘What makes you beautiful’ van One Direction. Na deze ontspannende pauze was het weer tijd om aan het werk te gaan. De lijst met IC’s werd nog verder ingekort tot 11, en daarna was het tijd om te beginnen met de OC’s, de oplossingen voor de probleemstellingen. 

De 2e dag van de commissievergaderingen waren wij te gast in De Kandelaar, een kerk in Amersfoort. Nadat 2 commissieleden en de journalist door problemen met het OV driekwartier te laat aankwamen, was het tijd om de oplossingen voor de probleemstellingen beter te formuleren. Heel veel kopjes sterrenmunt thee en een enkele koffie later was het tijd voor pauze. Deze keer, in tegenstelling tot op het USG, een compleet verzorgde lunch en een tomatensoep van de vrouw van de koster. Na de lunch hebben de commissieleden hun best gedaan de OC’s af te maken waarna het tijd was voor pitches. Er waren pitches over waarom Thierry Baudet de beste sugar daddy zou zijn en waarom iedereen een bunker in zijn kelder moest laten bouwen. Na deze geweldige pitches was de dag alweer afgelopen en daarmee ook de commissievergaderingen van de commissie Rechtsstaat.

Door Sophia van Holst

groepsfoto commissie rechtsstaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: